Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η σχολική δανειστική βιβλιοθήκη του 1ου ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων δημιουργήθηκε από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και λειτουργεί από το Μάρτιο 2011. Περιλαμβάνει πάνω από 2200 βιβλία σε 41 θεματικές κατηγορίες, ενώ συνεχώς προστίθενται νέοι τίτλοι.

Tον Μάρτιο του 2011 ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε τη δημιουργία σχολικής δανειστικής βιβλιοθήκης. Ο Σύλλογος διδασκόντων της -τότε- ΕΠΑ.Σ Άνω Λιοσίων, με την οποία συστεγαζόμασταν, συμφώνησε πρόθυμα και στήριξε ως συνδιοργανωτής την προσπάθεια αυτή.

Η δημιουργία της βιβλιοθήκης αποτελεί μέρος ενός εγχειρήματος το οποίο εκφράζει πνεύμα αλληλεγγύης προς τους μαθητές μας και την τοπική κοινωνία και συνδυάζεται και με μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων μας προς την ίδια κατεύθυνση, όπως τα δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα στους μαθητές μας κι η διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων που γίνονται με επιτυχία από τη σχολική χρονιά 2010-11.

Η προσπάθεια για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης γίνεται σε εθελοντική βάση από τους εκπαιδευτικούς, χωρίς  χρηματοδότηση από κανέναν φορέα. Έτσι,προσπαθούμε για τη μετατροπή του σχολείου μας σε ένα κέντρο δημιουργίας και μορφωτικής και πολιτιστικής υπεραξίας για την τοπική κοινωνία.

Ακολουθώντας αυτήν τη λογική, μέχρι στιγμής, έχουμε καταφέρει και έχουμε συγκεντρώσει 2.500 περίπου τίτλους βιβλίων και έχουμε οργανώσει έναν φιλικό χώρο στον οποίο στεγάζεται η βιβλιοθήκη.

Επίσης, πολλά βιβλία ελεύθερα διαθέσιμα για ενήλικες και παιδιά μπορείτε να βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις: