ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ERASMUS+

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ERASMUS+

 

Το ΕΠΑΛ Άνω Λιοσίων υλοποίησε πρόγραμμα κινητικότητας Erasmus+ στη Βαρκελώνη από 1 έως 16 Νοεμβρίου 2021 με τίτλο σχεδίου: «Αισθητικός-Νοσηλευτής (Aesthetic/Cosmetic Nurse): Ανάπτυξη δεξιοτήτων σε καινοτόμες μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες» και κωδικό (2019-EL01-KA102-062318) το οποίο εγκρίθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 14 μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Τομέα Υγείας , Πρόνοιας και Ευεξίας και 2 εκπαιδευτικοί.

Για την υλοποίηση του προγράμματος επιλέχθηκε ως φορέας υποδοχής η Moveu Professional Services S.L. με τεράστια εμπειρία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, έχοντας υλοποιήσει περισσότερα από 100 ευρωπαϊκά προγράμματα δια βίου μάθησης για επαγγελματίες, μαθητές και εκπαιδευτικούς επαγγελματικής εκπαίδευσης. Εξάλλου ο συγκεκριμένος φορέας είχε συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με το σχολείο μας σε προηγούμενο πρόγραμμα Erasmus+.

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας στη Βαρκελώνη πραγματοποιήθηκαν θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις. Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις που ενίσχυσαν το βιογραφικό και επαγγελματικό τους προφίλ. Συγκεκριμένα, γνώρισαν θεωρητικά και πρακτικά μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες (Botox, fillers, μεσοθεραπεία), εξοικειώθηκαν με  χώρους όπου σπουδάζουν, κάνουν πρακτική άσκηση και εργάζονται οι Cosmetic/Aesthetic Nurses (Αισθητικοί – Νοσηλευτές), αλληλεπίδρασαν με επαγγελματίες της ειδικότητας που εργάζονται σε διαφορετική ευρωπαϊκή χώρα, διαπίστωσαν τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης που τους προσφέρει το επάγγελμά τους σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό περιβάλλον, συνειδητοποίησαν την εξέλιξη της Αισθητικής και τη σύνδεση της Νοσηλευτικής με την Ιατρική Αισθητική.

Απέκτησαν και ανέπτυξαν γλωσσικές δεξιότητες στην Αγγλική και εν μέρει στην Ισπανική γλώσσα και τους δόθηκε η δυνατότητα να εξασκήσουν την ορολογία ειδικότητας στα Αγγλικά, που είναι πολύ σημαντικό για την εργασία σε ένα εξειδικευμένο Ευρωπαϊκό περιβάλλον. Ήρθαν σε επαφή με τον πολιτισμό και την κουλτούρα μιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας.

Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στη χώρα τους με διάθεση να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές της εμπειρίας τους και των γνώσεων που απεκόμισαν καθώς και με ιδέες, καλές πρακτικές και εικόνες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην ποιότητα ζωής του δικού τους τόπου.

Επομένως, η υλοποίηση της εκπαιδευτικής κινητικότητας του Erasmus+ στη Βαρκελώνη, στέφθηκε με επιτυχία δίνοντας Ευρωπαϊκό προσανατολισμό στον χαρακτήρα του σχολείου, δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασίας με εκπαιδευτικούς φορείς και επιχειρήσεις στην Ευρώπη και θέτοντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς.