Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES FOR SCHOOLS»

ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΔΡΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: KIDS SAVE LIVES

 

H συμμετοχή των  μαθητών στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS» αποτέλεσε μια σημαντική εμπειρία που ενίσχυσε τις δεξιότητές τους στη διαχείριση απειλητικών περιστατικών για τη ζωή. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα 2ωρο θεωρητικό μάθημα, καθώς και μια 4ωρη επίσκεψη ενός εκπαιδευτή του KIDS SAVE LIVES στο σχολείο για την υλοποίηση μαθήματος Πρώτων Βοηθειών.

Kατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν μέσω διαδραστικών σεναρίων και βιωματικών δράσεων, κερδίζοντας τις απαραίτητες γνώσεις και την εμπιστοσύνη για τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών. Ειδικότερα, εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), μια βασική δεξιότητα πρώτων βοηθειών που είναι ζωτικής σημασίας σε περιπτώσεις αναπνευστικής ανακοπής,  τη Βασικής Υποστήριξης της Ζωής, τον πνιγμού, τη πνιγμονή από ξένο σώμα και τη διαχείριση Αναίσθητου θύματος.

Η συμμετοχή τους ήταν εξαιρετικά θετική, καθώς το πρόγραμμα παρακολούθησαν συνολικά 72 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί. Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι μαθητές απέκτησαν σημαντικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, μάθανε πώς να αντιδρούν αποτελεσματικά σε κρίσιμες καταστάσεις υγείας και πώς να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε συγκεκριμένες καταστάσεις ώστε να σώσουν ζωές

Συνολικά, η εμπειρία της συμμετοχής στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «KIDS SAVE LIVES & iSAVElives FOR SCHOOLS» αποδείχθηκε εξαιρετικά ενδυναμωτική και εποικοδομητική για τους μαθητές, εφοδιάζοντάς τους με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους φέρουν αντιμέτωπους με κρίσιμες καταστάσεις και θα συμβάλουν στη διάσωση ζωών.