Επίσκεψη στο Μουσείο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: ΔΡΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: ΕΚΠΑ

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Γ ΥΓΕΙΑΣ

Το Μουσείο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) είναι ένας εκπαιδευτικός χώρος που αναδεικνύει την ανατομική επιστήμη και την ιστορία της ιατρικής. Το μουσείο περιλαμβάνει εκθέματα και μοντέλα που αφορούν την ανθρώπινη ανατομία, καθώς και την εξέλιξη της ιατρικής. Η εμπειρία αυτή αποδείχθηκε αναμφισβήτητα εκπαιδευτική και εμπνευσμένη για τους μαθητές της Γ τάξης του Τομέα Υγείας.

Μέσα από τον χώρο αυτό, οι μαθητές εξερεύνησαν τα βάθη της ανθρώπινης ανατομίας με μια απρόσμενη και πολυδιάστατη προσέγγιση. Εκεί, τα ανατομικά δείγματα και μοντέλα πήραν ζωή, αποκαλύπτοντας την εσωτερική ομορφιά και πολυπλοκότητα του ανθρώπινου οργανισμού.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές επεδίωξαν και κατάφεραν να εμβαθύνουν στις γνώσεις τους σχετικά με την ανατομία, ανακαλύπτοντας τη δομή και τη λειτουργία των οργάνων, αλλά και τις σημαντικές διαφορές μεταξύ των διαφόρων συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.

Αυτή η ιδιαίτερη εκπαιδευτική περιπλάνηση στην ανατομική επιστήμη ενίσχυσε το  ενδιαφέρον για την ιατρική, τη βιολογία και τις επιστήμες της υγείας. Επιπλέον, οι μαθητές εμπλούτισαν τις μαθησιακές τους δεξιότητες, μεγαλουργώντας στην τέχνη της παρατήρησης, της ανάλυσης και της ερμηνείας αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει με τον πιο ωφέλιμο τρόπο.

Μέσα από αυτήν σε βάθος επαφή, οι μαθητές άγγιξαν την ανατομική επιστήμη με τον πλέον αφηρημένο και συνάμα πρακτικό τρόπο, καθιστώντας αυτήν την εμπειρία ανεκτίμητη.